Feng Shui

On vanha kiinalainen oppijärjestelmä, joka sai alkunsa Kiinassa noin 4 000 vuotta sitten. Oppi perustuu ymmärrykseen siitä, miten qi toimii ja vaikutta ihmisiin. Kaikilla on kyky tuntea qi mutta asian ilmaiseminen ei aina ole yhtä helppoa. Sanotaan, että hyvä fengshui tuntuu mutta ei näy.

Olet varmasti vieraillut sekä paikoissa, jotka tuntuvat miellyttäviltä, että myös paikoissa, joista haluat poistua nopeasti. Olet aistinut ja reagoinut paikan energian, toisin sanoen aistinut qin. Meillä kaikilla on kyky aistia energioita.

Fengshui on kodille ja puutarhalle, sitä mitä akupunktio on ihmiselle; tapa luoda tasapainoinen energiavirtaus ja poistaa tukoksia. Fengshuissa käytämme värejä, muotoja ja ilmansuuntia, akupunktio puolestaan käyttää neuloja.

Puutarhasuunnittelu

Puutarhasuunnittelussa edellä mainitut seikat otetaan huomioon sekä lisäksi puutarhan muotoa käsitellään tavoitteena harmoninen, tasapainoinen ja kestävä suunnittelutulos.

Kauniin ja viihtyisän sisääntulon luominen antaa aivan eri lähtökohdan uuteen päivään verrattuna pimeään, varjoisaan ja hoitamattoman sisääntuloon.

Fengshui-periaatteiden mukaisesti suunniteltu puutarha on harmonisempi, tasapainoisempi ja energisempi verrattuna tavalliseen suunnittelutyöhön.