Puutarhasuunnittelu

Puutarhasuunnittelulla luodaan rakenteita ja tasapainoa puutarhaan. Puutarhasi parhaat osat korostuvat, samalla pimeät ja piilossa olevat alueet muokkautuvat valoisiksi ja houkutteleviksi aukioiksi.

Puutarhasuunnittelu voi kattaa koko puutarhan, tai rajoittua tiettyyn osaan tai yksityiskohtaan.

Puutarhasuunnittelu voi olla kaikenkattava laaja suunnittelutyö tai yksityiskohtainen kukkapenkin istutussuunnittelu, ja kaikkea siltä väliltä. Pieni puutarha on yhtä lailla suunniteltavissa kuin isokin.

Asiakkaan toivomuksesta Iris Garden suunnittelee puutarhan fengshui-periaatteiden mukaisesti. Fengshui on vanha kiinalainen oppijärjestelmä, joka sai alkunsa Kiinassa 4 000 vuotta sitten.

Lue lisää fengshuista ja suunnittelusta.

Neuvonta

Sinulle, joka toivoisit puutarhallesi paremman rakenteen.

Neuvontaan ei sisälly suunnitteluluonnosta, asiakas kirjaa itse tapaamisen aikana käydyistä keskusteluista sopivia ajatuksia ja ideoita.

Puutarhasuunnitelma

Sinulle, joka tarvitset luonnoksen, osasuunnitelman tai laajan puutarhasuunnitelman.

Luonnos on hahmotelma puutarhasta, tai sen osa-alueesta. Luonnos auttaa muistamaan tapaamisen aikana suunniteltuja asioita.

Osasuunnitelma on yksityiskohtainen pienemmän alueen tai esimerkiksi istutuksen tai pation suunnittelutyö.

Laaja puutarhasuunnitelma soveltuu vanhalle uinuneelle puutarhalle, asuintalokäyttöön rakennettavalle metsä- ja peltomaalle tai saariston mökkitontille, kuten myös kaikille puutarhoille, jotka kaipaavat uutta elämää.

Kasvivalintaehdotukset ja materiaalivalinnat sekä tarvittaessa yksityiskohtaiset piirustukset sisältyvät puutarhasuunnitelmaan. Myös puutarha perustamisen työvaiheet on eritelty ja hoitokuvaus voidaan toteuttaa asiakkaan toivomusten mukaisesti.