Iris Garden är ett företag som erbjuder trädgårdsdesign med feng shui som den röda tråden i designen.

Harmoni & Balans

Att skapa harmoni och balans inomhus är en självklarhet, men att förlänga känslan utomhus, till trädgården, kan kännas onödig eller svår att greppa.
Vad är en trädgård och när blir tomten en trädgård?

En trädgård för mig är en bit mark som förvandlats till ett rum med träd som tak, buskar och staket som väggar samt marktäckare, gräsmatta och marktegel som golv. Ett rum som ger en känsla av skydd, i vilket man kan tillåta sig att slappna av, vara kreativ och/eller odla ätbart.

Trädgården planeras utgående från kundens önskemål, vilket kan vara allt från en öppen kal tomt till en rabatt i en gammal trädgård.

Rätt ofta ger kunden mig fria händer, men en lista på funktioner de önskar sig i sin trädgård är en given utgångspunkt samt önskemål om växter och färg.

Att skapa en förändring i trädgården är en kreativ process där jag jobbar utgående ifrån trädgårdens förutsättningar, läge och känsla. Att jobba utgående från feng shui principer är en värdefull röd tråd i all min design både för inomhus och utomhus miljöer.

Hittills har jag koncentrerat mig på utomhusmiljöer, men med tiden kommer jag att ta in även inomhusmiljön för att kunna stärka känslan av harmoni och balans som en helhet.

Trädgårdsdesign

Med trädgårdsdesign skapas struktur och balans i trädgården. Den lyfter fram det fina i din trädgård och förvandlar de mörka och dolda områdena till ljusa och attraktiva gläntor.

Feng Shui

Är en gammal kinesisk visdomslära som fick sin början i Kina för ca. 4 000 år sedan. Den bygger på förståelsen för hur chi fungerar och hur den påverkar oss. Det sägs att god feng shui känns, men inte syns.

Terrakotta krukor

Iris Design säljer handgjorda frosttåliga terrakottakrukor av olika ursprung, färgnyanser och design från Toscana och Kreta. Ta kontakt så hittar vi en kruka som passar din trädgård.

Trädgårdsdesign

Med trädgårdsplanering skapas struktur och balans i trädgården. Den lyfter fram det fina i din trädgård, skapar en känsla av balans och intresse i samtliga trädgårdsrum samt en välkomnande entré.

Trädgårdsplanering kan göras för hela trädgården eller delar av den.

Den kan vara allt från en heltäckande planering till en detaljerad plan över en rabatt och allt däremellan. Ingen gård är varken för stor eller för liten för att planeras.

Konsultation

För dig som behöver en input hur du kan skapa en bättre struktur i din trädgård.

I konsultationen ingår ingen trädgårdsplan utan kunden antecknar själv tankar och idéer, som framkommer under konsultationen.

Trädgårdsplan

För dig som behöver en skiss, detaljritning eller en omfattande trädgårdsplan.

En skiss är en lätt skissad plan över trädgården eller delar av den. Den hjälper dig att komma ihåg vad som sades under konsultationsbesöket.

En detaljritning är en plan över en mindre yta såsom en rabatt, entré, uteplats m.m.

En omfattande trädgårdsplan kan göras över en gammal trädgård, för skogs-, och åkermark som skall bebyggas med bostadshus eller för ett fritidshus på en holme i skärgården samt för trädgårdar i behov av en ny struktur.

I trädgårdsplanen ingår växtförslag och materialval samt vid behov detaljritningar. Även arbetsbeskrivning för anläggning av trädgården samt skötselbeskrivning göras enligt behov.

Feng Shui

Är en gammal kinesisk visdomslära som fick sin början i Kina för ca. 4 000 år sedan. Den bygger på förståelsen för hur chi fungerar och hur den påverkar oss. Förmågan att känna chi finns i oss alla, men det är inte alltid så lätt att sätta ord på det man känner. Det sägs att god feng shui känns, men inte syns.

Du har säkert besökt platser som känns trevliga att vistas i, men även platser som du snabbt vill lämna eftersom de känns otrevliga. Det är platsens energi d.v.s. chi som du förnummit och med ens reagerat på. Vi har alla en förmåga att uppfatta energier.

Feng shui är för hem och trädgård det som akupunktur är för människan, ett sätt att lösa upp energiblockeringar för att skapa balans i energiflödet. I feng shui använder vi oss av färg, form och väderstreck medan man i akupunktur använder sig av nålar.

Trädgårdsplanering

I trädgårdsplanering tas ovannämnda aspekter i beaktande samt trädgårdens form, som sedan bearbetas för att skapa en harmonisk, balanserad och hållbar trädgård.

Att skapa en vacker och trivsam entré ger en helt annan utgångspunkt för att ta emot dagen jämfört med en mörk, skuggig och misskött entré.
En trädgård som är planerad utgående från feng shui principer är mera harmonisk, balanserad och energirik jämfört med en planering utan dessa principer.

Terrakottakrukor

Dessa vackra terrakottakrukor med sin fina och tilltalande design är som ett smycke i trädgården. De kan placeras en och en eller i grupp antingen vid entrén, på terrassen, på balkongen eller där det finns behov av ett extra blickfång.

Är återförsäljare av Cadabra Designs krukor och urnor. Har valt att koncentrera mig, till en början, på krukor från Kreta. De är ljust sandfärgade och handdrejade med anknytning till den 4000 åriga Minoiska och egyptiska kulturen.

Fördelar med terrakottakrukor:

  • Hållbart material
  • Vacker vit patina med tiden
  • Dräneringshål
  • Tål väder och vind
  • Tack vare att terrakottan bränns vid mycket hög temperatur (1060C) så har dessa krukor en mycket hög frosttålighet.

Krukorna säljs direkt från mitt lager eller enligt överenskommelse. Välkommen att ta kontakt per mobil eller e-post.

Projekt

Under de senaste åren har jag planerat, anlagt och skött en hel del trädgårdar. Främst större trädgårdar med tillhörande parker, men även mindre trädgårdar samt enstaka perenna rabatter.

Har valt att koncentrera mig på trädgårdsplanering och projektuppdrag framöver, vilket ger mig tid att utveckla mitt sätt att planera trädgårdar utgående från feng shui principer, vilket är min passion.

Här följer bilder på en del projekt jag jobbat med de senaste åren.

Om mig

Jag heter Ulrika Holmberg och driver Iris Garden med inriktning design och feng shui. Har jobbat med trädgårdsplanering, anläggning och skötsel de senaste åren med början 2017 i samband med mina trädgårdsmästarstudier vid Axxell i Överby. Förutom mina studier vid Axxell har jag en hortonom YH utbildning bakom mig med inriktning landskapsplanering.

Min stora livspassion feng shui är en livsfilosofi som kommit för att stanna i mig och som blivit mitt sätt att jobba med alla ting runtomkring mig. Har valt att fördjupa mig i Chue Style Feng Shui med Grand Master Chan Kun Wah och alla hans fantastiska Masters i Europa.

Studerade till Feng Shui konsult vid Imperial School of Feng Shui, Stockholm med fortsatta studier i Norge, England, Frankrike och Spanien. 

Har även studerat till Diplomerad coach vid CoachCompanion (CoachCompanions grundläggande coachutbildning Godkänd av Internationella Coach Federation) för att ta in även den aspekten i min trädgårdsdesign.

Om Iris Garden

Mitt kontor har jag i Karis, Raseborg där jag bor mitt i ett naturskönt gammalt kulturlandskap i vilket jag är uppvuxen och från vilken jag samlar kraft, energi och inspiration för min design.

Iris står för växande, utveckling och inre kraft och garden som objekt jag jobbar med i mitt företag. 

Kontaktuppgifter

Telefon

050 023 6692

Facebook

@irisgarden.fengshui

E-post

info@irisgarden.fi

Instagram

@irisgarden.fengshui

Skicka ett meddelande